5 tips om miskopen te vermijden
We herkennen het allemaal: uit enthousiasme stoppen we een kledingstuk in onze (online) winkelmandje die totaal niet bij onze stijl past. Maar dan belandt dit stuk achteraan in jouw kast... vaak met het kaartje er nog aan. Miskopen zijn zonder voor jouw portemonnee en ook voor het milieu. Wij geven 5 tips hoe je miskopen kan vermijden. 

1. Investeer zoveel mogelijk in basic items

Bij voorkeur zou 80% van jouw kleerkast uit basisstukken moeten bestaan. Dit zijn items die super gemakkelijk te combineren zijn, meestal neutrale kleuren hebben, die perfect zitten van maat, goed aanvoelen op de huid en die je meermaals per week kan dragen. Deze stuks zijn bijna niet trendgevoelig.

Welke stuks zijn dit nu concreet?

  • De perfecte jeans
  • Basic katoenen t-shirts
  • Een getailleerde blazer in een neutrale kleur
  • Een tijdloze trenchcoat
  • Blouses in een zachte stof zoals viscose of satijn
  • Een kasjmieren trui 
  • Geklede broek in zwart of een andere neutrale kleur
  • ...

 Kies hier dan best ook voor kwalitatief goede stuks. Hier hangt misschien wel een prijskaartje aan maar dit is het zeker waard! 

Denk ook zeker even na of je het item met andere kledingstukken in jouw kast kan stylen.

 

2. Beperk de aankoop van key items

Key items zijn de eyecatchers in jouw kleerkast. Dit zijn stuks die je 1 tot 2 keer per maand uit jouw kleerkast haalt. 

Dit kan zijn: een fel gekleurde gele broek, een blouse met opvallende pofmouwen, een jurk met een grote kanten kraag of een opvallende print... 

Wanneer de meerderheid van jouw kleerkast uit key items bestaat dan ga je veel sneller het gevoel hebben dat je niets hebt om aan te doen. Je wil je namelijk niet te vaak in dezelfde opvallende stuks vertonen. 

Vaak zijn deze stuks ook meer trendgevoelig. En je hoeft echt niet elke trend te volgen. 

 Wanneer je toch een prachtige eyecatcher ziet hangen die je moét hebben, denk dan even na of het zeker bij jouw kledingstijl past. Bekijk of de kleuren complementair zijn met jouw huidskleur én bekijk of het mooi staat voor jouw figuur. 

 

3. Koop wat je meteen aan kan doen

Koop in het seizoen en begin jouw nieuwe stuks meteen te dragen. Soms is het verleidelijk om in de solden een item te kopen dat je dan wel 'het seizoen erna zal dragen'. De kans is groot dat je dit item toch niet meer zoooo fantastisch vind na een paar maanden. Koop daarom items die je direct kan dragen! 

 

4. Koop alleen stuks in de juiste maat

Dit klinkt zeer logisch, niet? Maar in de praktijk zijn er toch veel miskopen omdat de maat niet helemaal klopt. Koop stuks die 100% passen en begin ze direct te dragen. 

We kopen allemaal wel eens omdat we gewoon iets nieuws 'nodig hebben'. We hebben natuurlijk niet echt iets nodig, maar kopen alleen maar omdat we dat geluksgevoel willen voelen. Die prachtige jurk die eigenlijk nét een maat te groot is laat je toch beter hangen. 

 

5. Twijfel je? 

Heel simpel... als je twijfelt dan koop je het niet. Laat je niet overtuigen door een vlotte verkoopster, jouw mama of vriendin die mee is. Als je je niet 100% comfortabel voelt dan ga je dit stuk niet of nauwelijks dragen. 

 

Wij staan steeds klaar voor advies, ook voor onze online klanten! Check hier onze nieuwe collectie.

 

RELATED ARTICLES