Hoe statische kleding voorkomen?

Droge lucht zorgt ervoor dat onze kleding wel eens statisch kan worden. Sommige stoffen zoals polyester zijn hier meer gevoelig aan dan andere. De frictie tussen jouw droge huid en de stof zorgt ervoor dat jouw kleding statisch geladen kan worden. Maar wij hebben uiteraard enkele oplossingen voor jou! 

1. Het gemakkelijkste is om jouw lichaam goed te hydrateren. Smeer je na de douche in met een goede hydraterende crème en je zal al veel minder last hebben van statisch geladen kleding. 

2. Zoek je een hele snelle oplossing? Je kan anti-statische spray kopen bij bv. Veritas. Een alternatief: vul een plantenspuit met water en spray deze over jouw benen. 

3. Hang een veiligheidsspeld aan de binnenkant van jouw jurk. Dit zorgt er ook voor dat de elektrische frictie uit jouw kleding verdwijnt. Om dezelfde reden kan je ook metalen kapstokken gebruiken in jouw kleerkast. 

4. Draag schoenen met rubberen zolen, dit zorgt er ook voor dat elektriciteit uit jouw lichaam verdwijnt. 

5. Gebruik wasverzachter in de wasmachine. Naast dat het een fijne geur geeft, zorgt wasverzachter er ook voor dat je kleding ontlaadt. 

 

RELATED ARTICLES