Time to get creative ►► DIY oorbellen display

In Luxedy Blog - Wij inspireren je met de mooiste collecties en styling tips 1 comment
Time to get creative ►► DIY oorbellen display

Oorbellen, armbanden, kettingen, broches,... je hebt waarschijnlijk al heel wat juwelen verzameld. Misschien bewaar je deze in een juwelendoosje? Of ergens in een schuif? Maar je kan ze op veel leukere manieren opbergen. Stal ze uit! Zo heb je tenminste een overzicht van de spullen die je hebt en ben je veel meer geneigd om jouw beauties te dragen! Jouw juwelen mogen gezien worden dus waarom maak je ze niet één met jouw interieur? 

We zijn creatief bezig geweest tijdens dit lange weekend en hebben zelf een oorbellen display gemaakt. Het is dus vanaf nu gedaan met de last-minute zoektochten naar die verloren oorbellen!

Het materiaal dat ik voor deze DIY gebruikt heb is gemakkelijk te vinden en helemaal niet duur. 

 

Wat heb je nodig?

- een oude kader (ik vond deze in de kringloopwinkel voor 3 euro)

- een stuk vliegengaas (omdat het maar zo'n klein stukje was, kreeg ik dit gratis mee in de doe-het-zelf winkel)

- een restje verf 

- een vel schuurpapier

- een verfborstel

- een breekmes

- nageltjes en hamer

 

 

Stap 1:

Gebruik het schuurpapier om de kader mooi glad te maken. Het is niet nodig om alle verf te verwijderen, maar hij moet mooi glad aanvoelen. Op mijn kader zat veel bladgoud en dit moest er wel helemaal af omdat anders de verf niet goed zou hechten. Dit klusje kan je best buiten doen gezien het snel een stoffige bedoening kan worden. :-)

 

 

Stap 2:

Eventueel kan je eerst een laagje grondverf op het hout zetten, maar ik heb onmiddellijk een lakverf gebruikt en dit gaat ook prima. Ik heb het bij witte verf gehouden omdat dit het mooiste past in mijn interieur maar je kan natuurlijk eender welk kleurtje kiezen.
Vergeet zeker niet om jouw tafel te beschermen tegen verfspatten!
Afhankelijk van de kwaliteit van de verf zal je meerdere lagen moeten zetten. Bij mij waren 2 lagen dekkend genoeg. 

Stap 3:

Als de kader volledig droog is, bevestig je het vliegengaas achteraan. Let wel op dat je het mooi strak aanspant. Als je een nietpistool te pakken kan krijgen dan kan dit erg snel gaan. Wij hebben simpelweg enkele nageltjes achteraan vastgeklopt en dit geeft ook een prima resultaat.
 

Stap 4:

Met een breekmes snij je het overtollige vliegengaas af. 

 

YAY!! Jouw oorbellen display is klaar! Bevestig nu al jouw favoriete oorbellen aan het vliegengaas. Zet de juwelen display op jouw commode of make-up tafel... en geniet van jouw zelfgemaakte deco-stuk! 

 

 

Hebben jullie ook zin gekregen om creatief aan de slag te gaan?

Deel zeker jullie resultaten via onze Facebook of Instagram pagina. Of stuur ons een mailtje op info@luxedy.com. 

Liefs,

Dorien x

 

 

RELATED ARTICLES