5x herkenbare kleding struggles

“Pfff… die broek past niet, dat truitje maakt me voller dan ik ben, dat staat niet op elkaar..”. Kleding struggles. Iedereen heeft ze. Dit kwam ook duidelijk naar voren uit onze enquête waarop meer dan honderd vrouwen (wauw!) hebben gereageerd. Het is belangrijk om gelukkig te zijn met je lichaam want het schenkt je letterlijk ‘het leven’, maar dat betekent niet dat je geen issues mag hebben of punten waar je aan wilt werken. In deze blog ontdek je welke kleding struggles het meeste voorkomen inclusief handige tips. Wedden dat je niet de enige bent? ;-)

1. De juiste broek vinden 

Frustrerend, dat is het. De juiste broek vinden is lastig. Het kan in je taille te groot zijn of rond je benen te smal. Je wilt misschien dat het iets ‘doet’ voor je poep en dat het goed valt rond de buikzone. De broek kan te lang of te kort zijn. Het moet dus voldoen aan veel eisen, waardoor je vaak op een paar punten misgrijpt. Tip: Kom langs om verschillende modellen te passen (in plaats van online te bestellen), zodat je weet welk merk en welke maat je goed staat.

 

2. Kleding combineren in een leuk setje

Soms heb je zin om out of your comfortzone te gaan. Minder ‘braaf’. Misschien lijk je ouder of jonger dan je bent? Of weet je gewoon niet welke kleding je kunt combineren? Gelukkig kunnen wij je helpen! Tip: begin met één speciaal item (bijv. een bijzonder jasje, broek of top) en vul de rest van de outfit aan met bijpassende basisstukken die minder opvallend zijn.

 

3. De buikzone verhullen of accentueren

Je hebt kinderen gekregen, je bent veel afgevallen of juist aangekomen…. Er zijn verschillende redenen waarom je een buikzone wilt verhullen of accentueren. Tegenwoordig is oversized kleding de trend. Maar veel vrouwen vinden het lastig om er niet als een ‘zak’ uit te zien. Tips: knoop een oversized blouse op, steek het in een broek of rok, draag het als tussenjas en/of combineer het altijd met iets dat getailleerd is.

 

4. De borsten: (te) groot of (te) klein

We zijn allemaal gezegd met ‘twee vriendinnen’. Ook al hebben we er soms een haat-liefde verhouding mee. Vrouwen met een grotere cupmaat vinden het vaak lastig om niet rond te lijken. Ook staan de knoopjes bij blousjes vaak open. Vrouwen met een kleinere cupmaat willen juist hun vrouwelijkheid benadrukken.Tips: Een grotere cupmaat? Een v-hals breekt je decolleté. Een kleinere cupmaat? Kies een robuuste stof, een felle kleur of leuk patroon.

 

5. Figuur goed uit laten komen 

Waar leg ik de accenten op? Hoe creëer ik een taille? Hoe zorg ik ervoor dat mijn lichaam langer of kleiner lijkt? Hoe kan ik smaller of breder lijken? Het heeft allemaal te maken met het type figuur dat je hebt. In de volgende blogs behandelen we elke keer een ander lichaamstype (zandloper, peer, (omgekeerde) driehoek, rechthoek en rond) en laten we zien welke kleding daar het beste bij staat. Hou ons in de gaten en stay tuned!


Heb je een specifieke vraag? Of wil je graag advies? Kom gerust langs in onze winkel of stuur een mail (info@luxedy.com) of privé bericht via Instagram.

RELATED ARTICLES