80% van jouw kast moet bestaan uit basisstukken

In Luxedy Blog - Wij inspireren je met de mooiste collecties en styling tips 0 comments
80% van jouw kast moet bestaan uit basisstukken

Altijd het gevoel of je hebt niks in jouw kast om aan te doen? En toch hangt jouw kleerkast vol? Dan heb je vermoedelijk niet genoeg basisstukken in jouw kast hangen.

Wat zijn nu precies basisstukken?

Dit zijn stuks die 100% op elkaar zijn afgestemd qua kleur en stijl: effen t-shirts in verschillende kleuren, een perfecte klassieke jeans, goed passende blouses, een kostuum broek die je casual én formeel kan dragen, dunne truien of sweaters, dikke wollen truien, jurken die perfect passen bij jouw lichaamstype, een mooie riem, …

Deze stuks zijn veelzijdig. Basisstukken zijn meestal neutraal van kleur en hebben een eenvoudig ontwerp, wat betekent dat ze gemakkelijk te combineren zijn met andere kledingstukken. Hierdoor kun je met een beperkt aantal kledingstukken een breed scala aan outfits samenstellen.

Je kan ze een langere periode dragen omdat ze tijdloos zijn, dus niet snel uit de mode. Hierdoor kun je ze seizoen na seizoen dragen, waardoor je geld bespaart op het steeds vervangen van trendy kleding.

Duurzaamheid: Door te investeren in kwalitatieve basisstukken van goede materialen en vakmanschap, kun je de levensduur van je kleding verlengen. Dit bevordert duurzaamheid omdat je minder vaak nieuwe kleding hoeft te kopen en draag je bij aan het verminderen van de kledingverspilling in de wereld.

Kostenbesparing: Hoewel kwalitatieve basisstukken in eerste instantie misschien duurder lijken, kunnen ze op de lange termijn geld besparen omdat je minder vaak kleding hoeft te vervangen. Je hoeft ook niet voortdurend te investeren in nieuwe trends.

Uiteraard mag je ook jouw kast een beetje opvrolijken met speciale items. Het belangrijkste is dat je een garderobe gaat samenstellen die past bij jouw wensen en levensstijl.

RELATED ARTICLES