Blue light blocker brillen

Blue light blocker.... wat? Wij lanceerden een geweldige collectie blue light blocker brillen. Maar wat is dit nu precies? Deze brillen hebben een blauw licht filter. Deze filter zorgt ervoor dat jouw ogen worden beschermt tegen blauw licht dat afkomstig is van onze schermen (gsm, computer, tablet, tv...).

Door het dragen van zo'n bril ga je jouw ogen ontlasten zodat je minder snel last krijgt van droge, geïrriteerde ogen en wazig zicht. Bij sommigen kan het zelfs hoofdpijn verlichten en zorgt het voor een meer kwalitatieve slaap. 

 blue light blocker

Belangrijk om hier ook een bij de vermelden is dat blauw licht niet enkel beperkt is tot schermen. Oorspronkelijk kwam dit enkel voor van het zonlicht. Onze voorouders leefden veel meer op het ritme van natuurlijk daglicht. Het licht maakte hen ’s morgens wakker en ’s avonds werden ze moe wanneer er minder blauw licht was. 

Tegenwoordig verstoren we zelf dit ritme omdat we ons heel vaak en op verkeerde momenten blootstellen aan kunstmatig blauw licht. Als je bijvoorbeeld 's avonds in jouw bed nog op jouw gsm zit te scrollen is dat op zich niet schadelijk voor jouw ogen, maar de invloed op ons slaap-waakritme is wel niet te onderschatten. Zeker omdat we vaak al de hele dag op schermen zitten te kijken. 

Conclusie: blauw licht doet jouw lichaam vergeten wanneer het bedtijd is. 

Blauw licht vertraagt in feite de aanmaak van melatonine. Dit is een hormoon dat ons moe maakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat we slaperig worden wanneer het donker wordt. 

Zeker in lockdown tijden zitten we meer voor onze schermen = meer blauw licht = vermoeidheid, slecht in slaap vallen, geïrriteerde ogen = lagere productiviteit. 

Heb je een van deze symptomen, dan hebben wij een oplossing voor jou: de blue light blocker bril! Wij kozen voor de prachtige collectie van Antwerp Avenue!

Ik draag al een bril op sterkte, wat nu? 

Op de glazen van deze bril zit een beschermende filter die blauw licht blokkeert. Er zit geen sterkte op de glazen. Dit is eventueel wel mogelijk, je kan bij jouw lokale optieker de glazen laten vervangen. 

Je kan dit ook online doen bij Glazoo. Dit is een jonge Belgische start-up met een topservice. 

 

Ontdek de collectie hier >>

RELATED ARTICLES