Winkelwagen

Sluit & verder shoppen
Gratis verzending naar een ophaalpunt vanaf 75 euro in BE & NL

Meet the designer ►► Antwerp Avenue

Gepost op 15 maart 2017 door Dorien Claes

jessica de block

Wij starten vandaag met een nieuwe reeks op onze blog: 'Meet the designer'. Wij vinden het altijd heel leuk om de verhalen en mensen te kennen achter de merken die we verkopen. Beginnen doen we met de getalenteerde onderneemster Jessica De Block. Ze is de founder van Antwerp Avenue. We spraken met haar af in haar thuisstad Antwerpen. Lees hier hoe zij begon aan haar websucces!  

 

Wanneer ben je precies gestart met Antwerp Avenue? 

Ik ben gestart met Antwerp Avenue in december 2015. Ik was nog bezig aan mijn Master Strategische Communicatie. 

Ok maar jouw projecten zijn eigenlijk heel creatief, komt dat dan overeen met de studies die je hebt gevolgd? 

Nee helemaal niet! Ik had niet zo heel veel lesuren per week dus dat gaf me wel wat tijd om creatief te zijn buiten mijn studies om. 

Jessica De Block

Heeft dat creatieve kantje altijd in jou gezeten? 

Ja ik denk het wel. Op mijn 12 jaar ben ik beginnen tekenen. In het begin tekende ik tekeningen over die ik heel mooi vond. Ik heb mezelf leren tekenen en ik ben eigenlijk niet meer gestopt! Niet veel later ben ik ook beginnen schilderen en nog later begon ik digitaal te tekenen. De echte interesse in kunst kwam pas op mijn 18e maar die creativiteit, de creatieve uitlaatklep die ik nodig had, dat zat er al veel vroeger in. 

Hoe kwam je er dan op om jouw werk te laten drukken op iphone cases en laptop sleeves? 

Ik had een schilderijtje gemaakt met een kuikentje. Nadat ik dit op Facebook had gezet, zijn mensen daarop beginnen bieden. Tot mijn eigen grote verbazing want het was helemaal niet de bedoeling dit te verkopen. Er waren toch 6 of 7 mensen die dat heel graag wilden en ik vond het zo jammer dat ze er niet allemaal van konden genieten. In die periode was ik zelf grote fan van het online platform Society6 waar kunstenaars hun werk drukken op onder andere cases. En toen dacht ik, waarom zou ik dit schilderij, dat iedereen zo mooi vond blijkbaar, niet laten drukken op een case? In december 2014 heb ik 80 cases laten drukken en die heb uitverkocht via Facebook op 1 maand. 

antwerp avenue

 

Hoe ben je zo snel bekend geworden? Want 80 cases verkopen op 1 maand is heel wat! 

De echte bekendheid is er gekomen doordat ik gefeatured ben geweest door Cosmopolitan in februari 2016. Dat heeft toch voor een grote boost gezorgd en dat is hier in België echt ingeslagen als een bom. Dan zijn er ook nog veel andere internationale features gevolgd: Seventeen, Allure en Hello Giggles. Toen volgende ook snel de Belgische media zoals Flair, Linda Meiden en Belmodo. 

antwerp avenue

 

Top dat je zo snel internationaal werd opgemerkt. Volledig a-typisch voor de Vlaamse ondernemers. Knap dat je dat gedurfd hebt! 

Mensen hebben mij daar zot voor verklaard. Het was dan ook wel een grote investering bij de start van een bedrijf. Ik ben een lean start up dus met een beperkt kapitaal begonnen. En als je dan een reis naar New York moet bekostigen en daar cadeaus gaat uitdelen, dat was een serieuze investering. Ik ben op bezoek geweest in New York op de redacties van o.a. Cosmopolitan en Allure. Een geweldige ervaring! Ze waren daar super tevreden met de cases die ik hen cadeau heb gedaan. Door mijn bezoeken op de redacties heb ik hele goede contacten opgebouwd. Netwerk is alles! 

Luxedy gelooft ook sterk in Antwerp Avenue en we zijn blij dat we ook een officieel verkooppunt zijn. Ben je ook bezig om dit netwerk nog verder uit te breiden? 

Dat is toch wel de bedoeling om wereldwijd te gaan. In België zijn er naast Luxedy ook al wat boetieks die Antwerp Avenue verkopen. Dus er zijn een aantal fysieke winkelpunten maar het is toch vooral de bedoeling om in het buitenland verder te groeien. In eerste instantie in Nederland maar ook vanuit Zuid-Amerika is er sterke interesse. En binnenkort ga ik ook naar Los Angelos. Ik ga daar eens testen wat de winkeliers denken over Antwerp Avenue en daar ga ik ook op zoek naar een agent. 

Pas ben je een samenwerking aangegaan met Chrostin. Zijn er zo nog personen waar je heel graag eens mee zou samenwerken?

Nee! Dat is vast niet het juiste antwoord! Haha! Nee, ik laat het liever op mij afkomen. Als ik echt een designer tegenkom waar ik helemaal zot van ben dan is er wel een mogelijkheid om een samenwerking aan te gaan. Maar Antwerp Avenue moet zijn eigenheid behouden en het is wel de bedoeling om verder te gaan in 1 bepaalde stijl. 

antwerp avenue

Waar haal je zelf jouw inspiratie? 

Overal! Echt waar dat is een molen die niet stopt met draaien. Maar vooral denk ik in functie van feministische bewegingen, hoewel het niet politiek geïnspireerd is, vind ik dat heel belangrijk. Vrouwen mogen zijn wie ze zijn ook met hun slechte kanten en dit zonder mannen te discrimineren. Als je je eens hebt volgepropt met een pak Oreo's dan ben je nog very lovable! Haha! Eigenlijk draait het voornamelijk om empowerment!

En nog een grote inspiratie is Beyoncé uiteraard. De meest getalenteerde vrouw ter wereld!  

Als ik kijk naar al die nieuwe ontwerpen die zo snel na elkaar volgen. Heb je dan nog wel tijd voor andere dingen? 

Nee, ik heb echt geen vrije tijd. Om tijd te maken voor vrienden, moet ik echt mijn werk aan de kant leggen. Een eigen zaak draait altijd voort. Maar in feite kan ik overal werken zolang ik maar een internetverbinding heb. Ik kan alles opvolgen via mail, Facebook, Whatsapp,... Het is wel zo dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken dus ik klaag niet!

Op welke professionele verwezenlijking ben je het fierst? 

Ik denk dat veel mensen de features in de bekende magazines zouden denken maar ik ben vooral fier dat ik het de laatste 7 maanden alleen heb gedaan. Want het blijft heel erg goed groeien. Uiteindelijk komt het erop neer dat je vertrouwt op een bepaald set skills. Je weet dat je een aantal skills hebt, maar je weet ook dat je er heel aantal niet hebt. Het is mijn taak geweest om deze skills te gaan uitbesteden ofwel mijzelf te gaan verdiepen in deze topics. En ik heb vooral dit laatste gedaan. Ik ben er zelf een beetje van geschrokken hoe snel je kennis vergaart, zeker als het over jouw eigen bedrijf gaat. 

Welk is jouw favoriete stuk uit de huidige collectie? 

Dat is de girl power case!  

 

>> Shop zelf jouw originele Antwerp Avenue iphone case of laptop cover <<

 

antwerp avenue

 Join our Mailing List

Schrijf je in en ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Winkelwagen

Subtotaal: €0.00

Jouw winkelwagen is nog leeg.