Nieuw merk // Skatië

Skatië the brand

Skatië is een kledinglabel voor vrouwen die inspiratie haalt uit zowel Spanje als Scandinavië. De designers Noelia Peinado en Marc Sorensen ontwerpen prachtige basics in kwalitatieve materialen. Zij kiezen resoluut voor een minimalistische stijl. Het merk is gesofisticeerd en elegant. De designs zijn steeds zeer vrouwelijk maar altijd met stoere en bijzondere touch.

De naam Skatië is afgeleid uit het Deens  /Skat/ + /ïe/. Dit is een term voor iemand die geliefd is. 

 skatië brand

We do care 

Bij Skatië denken ze ook aan onze planeet! Dit seizoen werkten zij al met gerecycleerd polyester en natuurlijke stoffen. In de toekomst zullen zij nog meer met sustainable materialen werken. 

Wat zijn de voordelen van gerecycleerde polyester? 

Polyester dat opnieuw wordt gebruikt, verkleind uiteraard de afvalberg. Dit materiaal is immers niet biologisch afbreekbaar. Qua kwaliteit is gerecycled polyester vergelijkbaar aan nieuw polyester maar de productie ervan vergt 59% minder energie. 

Met Skatië kies je dus niet enkel voor origineel design, maar je kiest ook voor behoud van onze planeet. Dit fijne label kiest steeds voor duurzame materialen.

Waarom wordt er nog zoveel polyester gebruikt in kleding?

Polyester is een materiaal dat zeer duurzaam is. Kleding houdt langer z'n vorm en het geeft ook soepelheid aan natuurlijke materialen. Daardoor zien we vaak dat er een mix wordt gebruik van polyester en bijvoorbeeld katoen. 

Voor welke stoffen kies je het beste?

Wil je enkel kiezen voor stoffen op basis van natuurlijke materialen? Vermijd dan volgende stoffen op een kledinglabel: polyester, viscose, nylon, elastaan, acryl, fleece, etc.

Waarvoor kies je dan beter wel: organisch biologisch katoen, tencel (lyocell), bamboe of hennep. 

 

skatië

>> Skatië collectie shoppen <<

RELATED ARTICLES