Nieuwe Laurence Delvallez

Ieder seizoen kijken we reikhalzend uit naar de nieuwe designs van Laurence Delvallez. Deze getalenteerde West-Vlaamse juwelenontwerpster verrast ons telkens weer. En eindelijk is het zover het eerste thema van de FW18-19 collectie is hier: TRENCH.

 

Inspiratie TRENCH collectie van Laurence Delvallez

De opkomst van verandering en vernieuwing in de jaren 60 en de daaropvolgende crisis van de jaren 70 zorgde voor nieuwe stromingen in de jeugdscene. Opeens zag je mods, provo's en punkers in het straatbeeld. Momenteel tekenen vergelijkbare trends zich af. Silhouetten en materalen die zo uit deze decennia weggelopen kunnen zijn: suede trench coats, ribfluweel, lederen battle dresses en retroprints op blouses met grote afgeronde kragen,... dit waren de grootste inspiratiebron. Dit seizoen zoeken we naar nostalgie, vrouwelijke nonchalance en een 'vivre et laisser vivre' attitude. 

 

laurence delvallez

 

 

Kleuren en materialen

Dit seizoen gaan we voluit voor goud. De juwelen uit de FW18-19 collectie zijn allemaal gemaakt van 925 sterling zilver. Hierover zit een 18 karaat gouden plating. De meeste hangers zijn vervaardigt uit een combinatie van gekleurde resin en donker ebbene hout. De hangers zijn gemaakt van zeer lichte materialen en dus heel licht om te dragen. 

In dit eerste thema wordt er gewerkt met 4 kleuren:

  • Cognac
  • Blauw
  • Diepblauw
  • Greige (grijs/beige)

 

 

laurence delvallez

laurence delvallez

 laurence delvallez

 

 >> Bekijk hier de nieuwe collectie van Laurence Delvallez <<

 

RELATED ARTICLES