Spring Colors 2015

Pantone heeft onlangs haar kleurenpalet voor de lente en zomer 2015 voorgesteld! Het perfecte excuus om vooruit te blikken op de komende trends. Opvallend is dat het veel zachte en pastelachtige tinten zijn. De kleuren zullen koeler zijn (verschillende tinten blauw en grijs) met warme ondertonen. De felle harde kleuren ontbreken dit seizoen helemaal. Lichte pasteltinten, zachte en natuurlijke nuances staan in de lente van 2015 centraal. De belangrijkste kleur voor dit voorjaar is aquamarijn. De kleur van het jaar is marsala!

Kijk met ons mee voor inspiratie! 

 

AQUAMARINE 

            

Aquamarine is de kleur van de prachtige blauwe halfedelsteen. Het is een koele en rustige kleur. Het wordt een van de topkleuren deze lente en zomer. 

 

SCUBA BLUE

 

        

Scuba blue is ook een koele kleur maar hier zit er iets meer fun in! Het doet ons wegdromen naar een getaway op een tropisch eiland. 

 

LUCITE GREEN

      

Lucite groen is een kleur die we al even niet meer hebben gezien. Het heeft een zeker retro gehalte. Het is een zeer rustige transparante kleur groen en laat zich prima combineren met scuba blauw of custard geel. Het komt dicht in de buurt van onze geliefde mint kleur! 

 

CLASSIC BLUE

       

In de zomer hebben we ook een standaard kleur nodig die gemakkelijk te combineren is. Een klassiek donker blauw is niet weg te denken uit ons garderobe in de lente en zomer van 2015!

 

TOASTED ALMOND

      

Toasted almond is een warme en tijdloze kleur. Het is een prachtige kleur om bovenstaande koele kleuren mee in balans te brengen. Deze 'sun tanned' neutrale kleur is opnieuw een mooie basis om mee te gaan combineren. 

 

STRAWBERRY ICE

                  

 

Strawberry ice is een zachte en mooie kleur die zich goed laat combineren met grijs. Het geeft je gelaat een prachtige gezonde gloed. 

 

TANGERINE

             

Tangerine is een kleur waar je gelukkig van wordt! Het was de kleur van het jaar 2012, maar we zijn er nog steeds verzot op. Het geeft energie maar op een subtiele manier want het is een niet te fel oranje. Het is erg leuk om te combineren met een print. 

 

CUSTARD

          

Custard is een zachte en zonnige kleur. Het doet ons denken aan relaxen en comfort food. Het is prachtig in combinatie met classic blue!

 

MARSALA (KLEUR VAN HET JAAR)

 

Marsale wijkt iets af van het bovenstaande kleurenpalet. Het is een sensuele en robuuste kleur die warmte en rijkdom uitstraalt. Het is een krachtige roodbruine kleur die je sterk doet denken aan de jaren 70. Marsala werd bovendien verkozen tot kleur van het jaar 2015!

 

GLACIER GRAY

Glacier grijs is tijdloos en zullen we eerder bij de mannen terugvinden dit seizoen. Een is een opvallende grijstint die neutraal is een een mooie basiskleur. Het is een ideale kleur om te dragen met een andere accentkleur en/of print. 

       

 

 

Mijn persoonlijke top 3 is : marsala, scuba blue en tangerine! Welke zijn jullie favorieten?

Liefs,

Dorien x

 

RELATED ARTICLES