Nu we kunnen genieten van het mooie weer is het de hoogste tijd om jouw kleerkast eens een grondige opruim beurt te geven! Wij geven jou enkele tips om orde op zaken te stellen en met een frisse kleerkast de zomer in te gaan.  

  1. Bel voor je begint jouw mama of een vriendin op. Ze kunnen niet enkel advies geven over of een stuk nog draagbaar is, het is ook gewoon een stuk gezelliger om met 2 op te ruimen. 
  2. Haal ALLES uit jouw kleerkast, maar dan ook echt alles! Maak de kast aan de binnenkant mooi schoon met een fris sopje. 
  3. Stel jezelf de vraag: Heb ik dit stuk de voorbije winter gedragen? Als het antwoord 'nee' is dan ga je dat ongetwijfeld volgende winter ook niet meer doen. LET IT GO! Dit geldt ook voor kleding die niet meer past. 
  4. Kleding die vuil, kapot, verkleurd of hopeloos ouderwets is gewoon direct weg... no questions asked! 
  5. Sorteer! Berg al jouw sokken, slipjes, bh's, panty's etc op in aparte opbergdozen of lades. Je kan hiervoor schoendozen gebruiken of bij Ikea vind je goedkope stoffen bakjes in allerlei formaten. 
  6. Hang alle broeken aan een hanger en hang ze per kleur naast elkaar. Hang ook alle kleedjes en rokken bij elkaar. Niet veel plaats om te hangen? Jeans kan je ook perfect opvouwen en bespaart heel wat plaats. Maak vervolgens enkele stapeltjes voor jouw t-shirts : met lange mouwen, korte mouwen en topjes. Ga zo verder met alle soorten kleding... Echte die-hards gaan dan ook nog eens op kleur sorteren. 
  7. Om meer plaats te maken in jouw kleerkast, organiseer je per seizoen. Berg dikke wintertruien, sjaals en jassen op tot het najaar. 
  8. Heel wat vrouwen houden oude favoriete kledingstukken bij om thuis mee rond te lopen. Maar geef eens eerlijk toe... hoe vaak doe je deze 'slechte' kledij aan thuis? Je hebt niet meer dan 2 of 3 stuks nodig, geen 30! 
  9. Sorteer jouw accessoires. Hang plastieken haakjes aan de binnenkant van de deur van jouw kast. Zo kan je onmiddellijk zien welke riemen, tassen, sjaals en kettingen bij jouw outfit passen. 
  10. Wat doe ik met kleding die ik weg doe? Merkkleding kan het nog goed doen om online te verkopen. De rest kan je weggeven aan spullenhulp. Of organiseer een swap party met vriendinnen. 

    Good luck & happy spring cleaning!

    Liefs,

    Dorien x

     

    RELATED ARTICLES