3x betaalbare, duurzame mode bij Luxedy

In Luxedy Blog - Wij inspireren je met de mooiste collecties en styling tips 0 comments
3x betaalbare, duurzame mode bij Luxedy

We kunnen er niet meer omheen, we moeten allemaal een steentje bijdragen aan onze planeet. Gelukkig zetten steeds meer labels de stap naar duurzame mode. Zo kan jij ook je steentje bijdragen in je kleerkast! In 2020 breiden we ons aanbod uit met drie duurzame merken. Je vindt vanaf nu ook bij Luxedy mode gemaakt met een zo klein mogelijke impact op natuur en milieu. Ontdek hier welke labels dat zijn en hoe ze duurzaamheid omarmen. 

 

Wat is duurzame mode? 

Duurzame mode is mode gemaakt met een zo laag mogelijke impact op het milieu, de natuur en de mens. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door milieuvriendelijke stoffen te gebruiken of door maar een paar, kleinere, collecties per jaar uit te brengen op eigen tempo. Duurzame mode krijgt, onterecht, vaak nog de stempel ‘duur’ mee. Nu steeds meer merken duurzame collecties uitbrengen, vind je steeds meer duurzame kleding aan toegankelijke prijzen!

organic cotton 

Freequent brengt eerste kledinglijn uit met sustainable stoffen

Het merk Freequent zit al een paar jaar in ons aanbod. We zijn dan ook heel blij dat ze dit jaar voor het eerst een collectie uitbrengen gemaakt van duurzame stoffen. Freequent start met deze collectie en heeft de ambitie om de selectie duurzame stoffen die ze gebruiken steeds verder uit te breiden. De stoffen ecovero viscose, dat een 50% lagere uitstoot en waterverbruik nodig heeft dan reguliere viscose, organic cotton, recycled polyester, TENCELⓇ en knoppen van kokosnoot, zitten in de collectie verwerkt. Extra bonuspunten voor Freequent, want naast duurzaam zijn de stuks ook nog eens heel betaalbaar! 


Ontdek de duurzame collectie hier

freequent

 

Wasted laat niets verloren gaan en gebruikt gerecycleerde stoffen

Nieuw in ons aanbod sinds december: Wasted. Dit Belgisch merk werkt op haar eigen ritme, los van seizoenen en moderegels. Ze beginnen met een ‘catch of the day’: stofresten die ze op de kop kunnen tikken. Die krijgen bij hen een tweede leven en worden in hun atelier omgetoverd tot prachtige stuks. Ook leuk, alle stuks zijn limited edition want ze werken met de stofresten die ze kunnen krijgen! De stuks combineren makkelijk met andere items in je kleerkast, waardoor elk item een mooie aanvulling op je garderobe is. 


Ontdek de stuks hier.

wasted atelier

 

Dry Lake, duurzame Scandinavische mode 

Dry Lake, de nieuwste toevoeging aan ons aanbod, omarmt duurzame mode. Zij komen dit jaar met een lijn die grotendeels bestaat uit sustainable stoffen. Dry Lake maakt kleding voor de belangrijke momenten in je leven. Met hun stuks versterken ze de kracht van vrouwelijkheid op een kleurrijke, vrolijke en romantische manier. Je draagt de stuks perfect van kantoor naar feestje en van week naar weekend. De items staan op zichzelf en werken goed gecombineerd met andere stuks uit je kleerkast! 


Op de eerste stuks is het nog héél even wachten... Ontdek het nieuwe merk binnenkort hier.

dry lake


RELATED ARTICLES