NEW BRAND ►► Détail

 


Détail collectie op www.luxedy.com

 

Belgisch design

Jullie weten ondertussen dat we bij Luxedy een voorliefde hebben voor Belgische juwelen merken. Duuuus... we hebben weer een nieuwe Belgische topper in huis gehaald, namelijk het Hasseltse label Détail. De creatieve ontwerpers Céline en Bob haalden hun inspiratie uit hun vele reizen naar Indië. Nu nog reizen zij constant de wereld rond om nieuwe ideëen op te pikken uit alle continenten. 

Voor hun collecties werken zij uitsluitend met natuurlijke duurzame materialen die ze van over de hele wereld verzamelen. Dit geeft elk Détail een uniek verhaal! 

De ontwerpers van Détail - Céline and Bob

Détail ontwerpers Céline en Bob

 

Handgemaakt

Alle unieke juwelen van het label voldoen aan de hoogste Eurpese design- en kwaliteitseisen. De productie gebeurd door een zeer getalenteerd team in Indië. Alle items worden individueel door hen met veel vakmanschap met de hand gemaakt, zo ben je er zeker van dat je een origineel stuk hebt! 

De oorbellen in de collectie werden allemaal gemaakt door een Indische dame Pushba. De andere stukken in de collectie worden ook door lokale ambachtslui gemaakt. Pushba en nog vele anderen werden door Céline en Bob van Détail opgeleid om complexe juwelen te maken. Dankzij hen heeft deze vrouw nu maandelijks een vast inkomen en kan ze zelfstandig haar 2 kinderen onderhouden. Wij vinden dit fantastisch! 


Handgemaakte juwelen van Détail


Materialen - werking van edelstenen 

De basis van alle juwelen is vervaardigd uit 925 sterling zilver, bij sommige stukken met een 18 karaat gouden plating. 

De natuurstenen worden door Détail aangekocht bij plaatselijke steenslijpers in Indië. De zilveren druppel waar de oorbellen rond zijn geregen worden door plaatselijke ambachtslui bij hen thuis gemaakt. Het hele proces gebeurt zeer ambachtelijk en lokaal, maar wel door mensen die al generaties lang deze kunst uitoefenen.

Voor alle juwelen wordt er gewerkt met edelstenen. Het bijzondere aan edelstenen is dat zij allemaal een unieke werking hebben. Het dragen van edelstenen tegen psychische of lichamelijke klachten is al een zeer oude therapie. Vele volken wisten al heel vroeg dat stenen geneeskrachtige invloed uitoefenen op het denken en voelen, en ze gebruikten de stenen ook als amuletten om negatieve invloeden tegen te gaan.

De therapeutische werking van edelstenen berust op de energietrillingen van deze stenen die hun oorsprong in de natuur vinden. Door ze te dragen wordt het aura (dat ook uit energietrillingen bestaat) positief beïnvloed. Een afwijkende frequentie in de trillingen kan zorgen voor een ziekte of klacht. De kracht van de stenen zou de symptomen kunnen verminderen. Meer over de werking van edelstenen.

Wij vinden het geweldig hoe deze krachtige stenen op een subtiele en stijlvolle manier worden verwerkt in de Détail juwelen! 

Wat vinden jullie van ons nieuwe merk? Ga snel het volledige Détail assortiment ontdekken!

 

 Détail juwelen collectie op www.luxedy.com

Détail oorbellen op www.luxedy.com

 

Liefs,

Dorien x

 

RELATED ARTICLES