9 dingen om thuis te doen tijdens de C-days

In Luxedy Blog - Wij inspireren je met de mooiste collecties en styling tips 0 comments
9 dingen om thuis te doen tijdens de C-days

Het nieuws sloeg in als een bom: alle scholen bleven toe en er werd iedereen gevraagd om zo veel mogelijk van thuis te werken. De reden? Het Coronavirus dat steeds meer mensen treft. Er wordt opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te blijven en enkel het huis te verlaten wanneer het nodig is. Het ziet er dus naar uit dat we de komende periode veel meer thuis zullen zijn!

Ook wij kozen om de winkel niet meer te openen om zo mee de verspreiding van het virus te vertragen. De situatie is ongezien, maar brengt wel nieuwe mogelijkheden met zich mee.

Er zijn veel leuke dingen die je thuis kan doen om deze bizarre periode te overbruggen. We sommen er 9 voor je op! 

 

Start jouw dag met yoga

Ik had het nog nooit gedaan, maar enkele dagen geleden startte Sustainable Family met live yogo sessies elke morgen om 8u. De mega grote portie positiviteit van Ellen krijg je er gratis bij. Dit zorgt er meteen voor dat je de dag met de juiste routine bent gestart. 

Elke morgen om 8u live te volgen op de Instagram van Sustainable Family. Alle sessies zijn ook later nog te herbekijken.

 

Videobellen met de bffs

Face-to-face afspreken zal even moet wachten. Gelukkig staan we al zo ver dat we elkaar gewoon kunnen videobellen! Nog leuker, bel mekaar op vrijdagavond rond een uur of zeven en maak er een gezamenlijk apero-momentje van. 

Heb je een vriend of vriendin die ziek is of alleen woont, zet 's avonds allebei jullie Facetime/Skype/Whatsapp open en spendeer zo tijd met elkaar. Er gewoon voor elkaar zijn is soms al genoeg...

 

Netflix & chill

Heb je nog geen tijd gehad om aan de nieuwe serie te beginnen waar iedereen het over heeft? Now is your time. Nestel je in de zetel met een knabbeltje erbij, steek een geurkaars aan en maak het gezellig. Bingen is toegestaan! 

  

Meal preppen

Heb je in de normale dagelijkse sleur niet veel tijd om te koken? Dan is deze extra vrije tijd het ideale moment om meal preppen onder de knie te krijgen. Dan maak je je maaltijden op voorhand klaar, zodat je het maar gewoon uit de ijskast te halen hebt wanneer het tijd is om te eten. Een paar uurtjes werk om een hele week van gezonde maaltijden te genieten! Hellen van Hungry for health heeft er een abonnement voor, waarmee je elke week een volledig menu krijgt, met boodschappenlijstje en kookplanning. Een aanrader! 

 

De lenteschoonmaak

Het is maart, de lente begint binnen een paar dagen. Hoog tijd voor de lenteschoonmaak! En die kan je dit jaar iets grondiger aanpakken dan anders. Tijd om die Tupperware potjes eens uit te sorteren, je keukenkastjes in het sop te steken en de inhoud van je rommelschuif eens van dichtbij te bekijken. 

Rommel ook het tuinhuis eens op, was jouw wagen (ook eens grondig aan de binnenkant), maak jouw terras klaar voor het mooie weer...

 

Samen (virtueel) sporten


Dat de sportschool dicht is, mag geen excuus zijn om je sportroutine de komende weken te laten slabakken. CrossFit Kapellen zorgt voor workouts die je gewoon thuis kan doen, al dan niet samen met je vriendinnen. (Online hé!)

Jouw gym geeft jou misschien ook wel een challenge of een dagelijkse work-out via video. Maak er gebruik van!

 

Zorg voor anderen

Maak soep of andere maaltijden voor jouw (groot)ouders of iemand die ziek (is geworden). Nu is het absoluut tijd om elkaar te helpen! Vraag eventueel of ze nood hebben aan boodschappen. 

 

Clean your closet

Het staat misschien al een tijdje op je to-do lijstje: je kleerkast uitmesten. Er is geen beter moment dan nu om het te doen! Gebruik puntje twee en maak er een gezellig (virtueel) vriendinnenmoment van. En je maakt meteen plaats voor je nieuwe zomergarderobe.

 

Online shoppen

En als er weer plaats is in je kleerkast, moet je die natuurlijk weer gevuld krijgen. Gaan winkelen wordt tijdelijk afgeraden, maar dat moet je niet tegenhouden. De komende weken komt er bij Luxedy heel wat nieuws binnen, hou het zeker in de gaten via onze Facebook en Instagram

 

Je gaat nog tijd te kort hebben als je deze 9 dingen allemaal wil doen. ;-) En nu zonder lachen; #blijfinuwkot en #zorgvoorelkaar.

Hou het veilig en tot héél binnenkort in de winkel!  

RELATED ARTICLES