Blue Monday 2021: 7 tips om deze dag te overleven

In Luxedy Blog - Wij inspireren je met de mooiste collecties en styling tips 0 comments
Blue Monday 2021: 7 tips om deze dag te overleven

Blue Monday wordt de ‘meest depressieve dag’ van het jaar genoemd. De lente is nog ver weg, het is druilerig weer en corona helpt ook niet mee. Reden genoeg om een dipje te voelen, dus. Maar gelukkig is daar wat aan te doen! Wil jij weten hoe je deze dag overleeft? We hebben 7 tips en ideeën voor je op een rijtje gezet om je humeur te verbeteren. Blue Monday? Wij maken er een Happy Monday van! 

Tip 1. Trek kleding aan met een positieve kleur

Je bent je er misschien niet van bewust, maar kleuren hebben een invloed op onze gemoedstoestand en emotie. Oranje zorgt bijvoorbeeld voor energie en geeft een vrolijke mood. Geel is een optimistische kleur en paars brengt je in een creatieve bui. Roze laat je op en top vrouw voelen en groen frist je op. Natuurlijk moet je vooral aandoen waar je zin in hebt, maar we stellen voor om zwart, bruin en grijs in de kast te laten liggen vandaag. ;-) 

 

Tip 2. Neem een me-time moment

Jezelf eens goed verzorgen en in de watten leggen: wanneer heb je dat voor het laatst gedaan? Nu de schoonheidssalons en spa’s dicht zijn is dat niet evident. En laten we eerlijk zijn, het schiet er ook vaak bij in met die drukte in huis. Kies vandaag voor jezelf en pak een me-time moment! Ga heerlijk je nagels lakken of doe een maskertje op. Wedden dat die glimlach vanzelf komt?

 

Tip 3. Maak het thuis extra gezellig 

We zitten meer dan ooit binnen en de muren zijn waarschijnlijk al duizend keer op je afgekomen. Daar kunnen we natuurlijk wat aan doen! Maak het thuis eens gezellig en je zult zien dat het direct invloed heeft op je humeur. Steek bijvoorbeeld wat geurkaarsjes aan, ruim op, laat de haard knetteren of kies ervoor om familiefoto’s eindelijk een mooie plek te geven. Rust en ruimte in je hoofd helpt zeker!

 

Tip 4. Pak je rust en ga op tijd naar bed 

Ga je vaak te laat naar bed? Of heb je te veel aan je hoofd? Dan is het juist belangrijk om rust te pakken. Geniet van een zachte en warme pyjama en drink een glas warme melk of lavendel- of kamille thee voordat je naar bed gaat. Een goede nachtrust doet wonderen! En kijk vooral uit dat je morgen niet met het verkeerde been uit bed stapt. ;-)

 


Tip 5. Koop iets voor jezelf of een ander

Jezelf af en toe eens belonen, daar is niets mis mee. Gun jezelf bijvoorbeeld super toffe oorbellen van Dotti Love of shop in de solden. Maar natuurlijk kun je ook iemand anders blij maken! Je scoort er niet alleen karmapunten mee, maar iets doen voor een ander geeft een zaligmakend gevoel. Het is toch leuk om je zus, mama of vriendin blij te zien? Daar word je zelf gewoon vrolijk van!

 

Tip 6. Zet je favoriete muziek op 

Muziek speelt een super belangrijke rol in het oproepen van emoties. Het bepaalt je mood maar ook de sfeer. Op Instagram gaf ik het al toe: zet Kelly Clarkson op en ik kweel keihard mee! Haar nummers geven me de motivatie om iets te doen waar ik eigenlijk geen zin in heb. Dus, wat zijn jouw guilty pleasures? Zet vandaag jouw favoriete playlist op waar je meteen vrolijk van wordt of die jou inspireert, en je komt gegarandeerd in een positieve vibe! 

 

Tip 7. Kies voor eten dat je gelukkig maakt

Ze zeggen niet voor niets: liefde gaat door de maag! Geluk kun je soms gewoon vinden op je bord. Wist je dat pure chocolade, avocado, sinaasappels, pompoenpitten, spinazie en bessen allemaal zorgen voor een happy gevoel? In deze etenswaren zit serotonine, B6, foliumzuur, ijzer, magnesium, anti-oxidanten en vitamine C. Allemaal goede stoffen dus die ervoor zorgen dat jij je een stuk minder depri voelt! 


Dus, zet die heerlijke playlist aan en lak je nagels terwijl je een bessensmoothie drinkt. Dan ben je in ieder geval zeker dat jij die Blue Monday overleeft! :-)

 

RELATED ARTICLES