Gift of giving - waarom het geven van cadeaus ons gelukkig maakt

In Luxedy Blog - Wij inspireren je met de mooiste collecties en styling tips 0 comments
Gift of giving - waarom het geven van cadeaus ons gelukkig maakt

Wij zochten uit waarom we zo blij worden van het geven van cadeaus. De wetenschap wijst aan: geven maakt gelukkiger dan krijgen

Het geven van een cadeau kan de verbondenheid tussen twee mensen vergroten, het brengt mensen samen en daar worden we gelukkig van. Volgens wetenschappers kan je zelfs een gelukkiger mens worden als je regelmatig iemand verrast met een leuk cadeautje. Het is een manier om met mensen om jou heen te laten zien dat je aan hen denkt, om hen geeft of van hen houdt. 

Verder kan het geven van een cadeau leiden tot een helper’s high (ideaal voor de mensen die niet sportief genoeg zijn voor een runners high 😉  ) . Door vrijgekomen gelukshormonen voelt iemand zich spontaan gelukkiger na het geven van een cadeau!

Ook wanneer je iemand helpt, word je daar blij van, het hoeft dus zelfs helemaal niet te gaan om materiële zaken om te geven. En je hoeft hiervoor geen heldendaden te verrichten, soms zit het net in een klein gebaar zoals voor iemand jouw zitplaats afstaan op de trein. 

Wil je graag iemand verrassen met een kleinigheid of een heel groot cadeau, wij hebben enkele leuke ideetjes voor jou:

  • Wij hebben een juwelen collectie met +800 artikelen op stock met prijzen vanaf 9,95 euro
  • Onze meest populaire cadeau reeks is ongetwijfeld de geurlijn van ME&MATS
  • Echt geen idee wat te geven? Voor de twijfelaars hebben we nog steeds een Luxedy cadeau bon. Dit kan een fysieke kaart zijn die wij verzenden of een digitale kaart die je direct in jouw mailbox krijgt.

RELATED ARTICLES