Meet the Brand >> een interview met modemerk YAYA

In Luxedy Blog - Wij inspireren je met de mooiste collecties en styling tips 0 comments
Meet the Brand >> een interview met modemerk YAYA

In onze ‘Meet the Brand’-reeks staat er elke keer een ander kledingmerk in de schijnwerpers. Dit keer is het de beurt aan modemerk YAYA! Het is een van de favoriete merken bij onze klanten en onszelf. De kledingstukken zitten heerlijk comfy én zien er tegelijkertijd fantastisch uit. 

We vroegen de woordvoerder van YAYA het spreekwoordelijke hemd van het lijf. Ontdek in deze blog waar YAYA voor staat en nog veel meer!

 

Hoe is YAYA ooit begonnen?

YAYA is opgestart in 1992 in Nederland door de broers Marco en Patrick Draijer. Het kledingmerk is door de jaren heen uitgegroeid tot een echt lifestyle merk voor de vrouw. Het hoofdkantoor is gevestigd in Halfweg, een klein dorpje in de buurt van Amsterdam.

 

YAYA is meestal neutraal in kleurgebruik, maar heeft wel een uniek detail of patroon. Hoe worden de collecties uitgedacht?

Onze collecties worden gebaseerd op 3 kernwoorden: stil (40%), nostalgisch (40%) en speels (20%). We vinden het belangrijk dat de collecties comfortabel zitten, maar ook vrouwelijk zijn en dat je ze gemakkelijk kunt stylen. We ontwerpen key pieces die je seizoenen lang kunt houden en dragen en die je altijd een feel good-gevoel geven. Op die manier hopen we de harten te veroveren van onze klanten. 

 

YAYA produceert in China, Turkije, India en Griekenland. Hoe wordt er rekening gehouden met duurzaamheid en milieu?

We proberen elke dag goede en eerlijke mode te maken, door verstandige beslissingen te nemen over de impact die we hebben op het milieu. Een van de belangrijkste aspecten is dat je de wetten respecteert in de landen waarin je produceert of waar je leveranciers zich bevinden. We zorgen ervoor dat alle bedrijfsactiviteiten legitiem zijn en dat er goede werkomstandigheden zijn in de fabrieken waar onze producten worden gemaakt. Daardoor zijn we niet de goedkoopste optie, maar we zijn in ieder geval eerlijk. Ook bezoeken we regelmatig de fabrieken om de arbeidsomstandigheden te controleren. We willen absoluut niet met vervuilende of gevaarlijke materialen werken. 

 

Op welke doelgroep richt YAYA zich?

We positioneren onszelf als een lover brand. Daar bedoelen we mee dat we zoveel mogelijk mensen blij willen maken met onze kleding. Dat is het uitgangspunt. Maar als we het specifiek bekijken dan bestaat onze offline doelgroep uit vrouwen rond de 30 tot 40 jaar. De online doelgroep heeft een lagere leeftijd, zo rond de 25 tot 34 jaar, gevolgd door de groep van 35 tot 44 jaar. We beschrijven onze doelgroep als actueel, modern, on trend maar niet trendsettend of té jong. 

 

 

Waar staat het merk over 20 jaar?

Ons doel is dat zoveel mogelijk mensen onze collecties met veel plezier dragen. We zijn een hartelijk, eerlijk en vriendelijk merk. We hopen daarom ook dat we meer winkels kunnen openen, maar daarbij wel het gevoel blijven behouden van een boetiek. Daarnaast willen we nog meer mooie collecties gaan uitbrengen en mensen blijven inspireren.


De collecties van YAYA worden wereldwijd verkocht op meer dan 2700 verkooppunten en 25 YAYA Concept Stores. Naast kleding heeft YAYA ook een uitgebreide collectie zonnebrillen, sjaals, schoenen of accessoires. 

 

 

Benieuwd naar de YAYA collectie bij Luxedy? Ontdek de nieuwste zomer musthaves van 2021 hier: https://www.luxedy.com/collections/yaya

 

yaya

RELATED ARTICLES