Juwelen verzorgen en organiseren

Juwelen koop je uiteraard om te dragen, dan komen ze pas volledig tot hun recht. De meeste juwelen op onze site bevatten echter geen edelmetaal zoals goud of zilver, daardoor kunnen ze na verloop van tijd iets minder mooi worden. Juwelen hebben zorg nodig om mooi te blijven. Hierbij enkele tips om jouw nieuwe juwelen lang mooi te houden:

Juwelen dragen

 • Draag geen juwelen bij zwaar werk of tijdens het sporten, maar het is ook af te raden juwelen te dragen bij routineklusjes in het huishouden. Schoonmaakmiddelen kunnen zowel de stenen als het metaal zwaar beschadigen. 

 • Doe juwelen pas aan nadat je handcrème, bodylotion, make-up, parfum en haarspray hebt aangebracht. Deze producten kunnen de plating van het juweel aantasten. 

 • Vermijd zoveel mogelijk contact met water.

 • Iedereen heeft een ander huidtype. Bij de ene persoon verkleurt een juweel sneller dan bij de andere, dit heeft te maken met de zuurtegraad van de huid. Het kan helpen om een ph-neutrale zeep te gebruiken. 

 • Verkleuring tegengaan? Breng een dun laagje doorzichtige nagellak aan op het juweel en laat dit drogen. Deze extra beschermlaag fungeert als vernis en zorgt ervoor dat je langer van jouw juweel kan genieten. Herhaal dit regelmatig. 

  Juwelen bewaren

  • Berg juwelen best gescheiden op, gebruik afzonderlijke vakjes in een juwelendoos of hang de juwelen afzonderlijk aan een rekje. Zo voorkom je ook dat de juwelen in de knoop geraken.
  • Bewaar juwelen niet op vochtige plaatsen. De badkamer is dus geen goede keuze! 
  • Een metaallaag kan verkleuren door blootstelling aan fel zonlicht. Dus bewaar juwelen best op een donkere plaats. Zet jouw juwelen display dus niet voor het raam.

  Opberg inspiratie nodig? 

  Op Pinterest vonden wij erg veel leuke ideetjes over hoe je zelf jouw juwelen display kan maken. Wij deden hierover vorig jaar al een keertje een DIY.

  oorbellen display

  >> Bekijk onze oorbellen display tutorial!  <<

   

  Hebben jullie ook zin om aan de slag te gaan? Bekijk dan zeker deze inspiratie foto's!

  kettingen display

  Klop enkele fijne nageltjes aan de zijkant van jouw kast, de binnenkant van een kastdeur, een houten muur, een groot prikbord dat je op jouw make-up tafel kan zetten,... Zo heb je een mooi overzicht van al jouw kettingen en geraken ze niet verward in elkaar. 

   

  oester schelpen
  Was de oesterschelpen goed uit. Geef de binnenkant een goudkleurig laagje. Zet deze naast jouw bed of aan de wastafel, zo vergeet je ze niet uit te doen wanneer je jouw handen gaat wassen. 
  armband houder
  Deze mooie witte vaasjes passen perfect in elke slaapkamer of dressing. Plaats jouw armbanden om de hals van de flesjes om ze te bewaren. 
  juwelen houder
  Ga eens naar de kringloopwinkel, je ontdekt er ongetwijfeld kleine schatten. Deze bordjes werden in een mooi kleurtje geschilderd en om de laagjes te bouwen werden er 2 glazen in goud gesprayd. In plaats van glazen kan je ook een oude kandelaar gebruiken. Super idee, niet?!
  klei bordjes
  Wil je echt helemaal creatief in de weer gaan? Maak dan zelf met klei een klein schaaltje. Verf in jouw favoriete kleuren. Op de foto werden een een blushy pink, mint en grijs gebruikt. Werk af met gouden randen en eventueel ook gouden figuurtjes! Laat jouw inspiratie de vrije loop.
  ketting houder
  Gebruik een oude kapstok om lange kettingen te bewaren. Bij deze foto gingen ze voor een verouderde look, maar je kan ze ook een mooi fris kleurtje geven! 

   

  Hoe bewaar jij jouw juwelen? Laat het ons weten!

  Groetjes,
  Dorien 
  Dorien Claes

  RELATED ARTICLES