Winkelwagen

Sluit & verder shoppen
Gratis verzending naar een ophaalpunt vanaf 75 euro in BE & NL

Meet the designer ►► Silis

Gepost op 12 april 2017 door Dorien Claes

Vandaag ontmoeten we weer een designer. Deze keer ontmoeten we de power vrouw achter het kleurrijke label Silis. We spreken af in Hasselt voor een gezellige babbel. Meet Karen Bussé!

Benieuwd hoe Karen Silis in enkele jaren succesvol op de kaart zette? Lees hier hoe zij elke dag werkt aan haar grote droom. 

Silis is absoluut een van de favoriete merken in onze shop! Wanneer ben je zelf precies met Silis begonnen?

Met het bedrijf Silis ben ik begonnen begin 2012. Het eerste jaar zag het product er nog wel anders uit. Ik ging altijd op vakantie in Spanje en daar zag ik van die hele leuke armbandjes. Daar ben ik dan op zoek gegaan naar de groothandel en het eerste jaar hebben we dus enkel armbandjes ingevoerd en hier verkocht via enkele verkooppunten. Dus toen was het nog geen eigen idee en ontwerp. En dat sloeg zo hard aan dat mijn creativiteit iets verder is beginnen reiken. Vanaf eind 2013 zijn we zelf een collectie beginnen ontwerpen en samenstellen.  

karen labusse

Karen Bussé, het grote ondernemerstalent achter Silis.


Dat creatieve proces is dan toch een hele verandering geweest? 

Ja absoluut, ik heb zelf dan ook geen creatieve opleiding gehad. Ik heb marketing gestudeerd en ik ben altijd medisch afgevaardigde geweest. Maar ik heb wel altijd veel affiniteit gehad met mode, dat heeft me altijd heel sterk geïnteresseerd. En zeker armbanden hebben mij altijd erg aangesproken.

Op vakantie kocht ik altijd van die hele leuke dingen die je hier niet vond. Dat ontbrak hier op de markt. Ofwel had je echte dure juwelen ofwel had je H&M stijl dus heel goedkoop. Let op, die hebben ook hele mooie dingen, maar er zat zo niets tussenin. De faux bijoux die ik dan mooi vond, die vond ik dan nog heel prijzig. Dan zag ik mooie stuks van 180 à 200 euro en dat vond ik te duur.

Er was nood aan een kwalitatief juwelenmerk die meegaat met de trends maar toch veranderd. Vrouwen veranderen sowieso graag. De ene dag wil je iets roos aandoen en ben je in een romantische bui en de volgende dag ben je all black everything... zo ben ik ook! En dan is het heel fijn dat er juwelen zijn die je hieraan kan aanpassen. 

silis


Welke feedback kreeg je op jouw eerste eigen collectie?

We hadden al onze verkooppunten en we zijn aan hen onze eerste collectie snakes gaan voorstellen. Het was eerst de simpele versie met ons ringetje aan die had ik toen laten maken in 15 kleuren. Dat vond iedereen super, dat was nog niet gezien. 

Ze zijn dan ook erg herkenbaar. 

Dat blijft blijft ons handelsmerk en het blijft ook onze bestseller. Maar we zijn veel meer dan de snakes alleen natuurlijk. Zo zijn er elk seizoen weer nieuwe bijpassende armbandjes die de collectie vervolledigen.  

Ja de strandtassen doen het ook super goed! Kriebelt het soms niet om uit te breiden naar andere juwelen of accessoires? 

Jawel hoor. Maar ik moet wel eerlijk zijn, zelf draag ik zelden oorbellen of kettingen. Soms draag ik wel grote oorbellen om uit te gaan, maar dat zit zeker niet in mijn dagelijkse routine. Dat is een persoonlijke voorkeur uiteraard. We hebben recentelijk ook een bruidscollectie uitgebracht. Misschien is het wel leuk om hier bijpassende oorbellen bij te voorzien. Er is op dit moment nog niets concreet maar ik zeg nooit nee. 

silis beach bag


De collectie blijft altijd herkenbaar maar toch zijn er steeds weer hele originele accenten. Waar blijf je jouw inspiratie halen? 

De collectie is inderdaad altijd anders. Ik haal eigenlijk overal mijn inspiratie. En ik kijk uiteraard ook wel naar de groten der aarde zoals een Gucci bijvoorbeeld. Je kan ze niet nadoen natuurlijk maar dat trendgevoelige, modebewuste gevoel, dat heb je in jou. Je bent ermee geboren of niet. Ik ben nu al aan mijn zomercollectie van volgend jaar bezig en van de grote merken wordt dit in het najaar pas gepresenteerd, dus van nadoen is geen sprake. 

Jullie zijn zelf ook internationaal heel actief. 

Dat begint nu inderdaad ook goed te lopen. Het blijft natuurlijk opboksen tegen veel concurrenten om ons merk in de kijker te plaatsen. In het Midden-Oosten doen we het wel heel goed, daar hebben we een aantal zeer grote klanten. Daar zitten we in verschillende zeer goede winkels dus dat is heel fijn! Dat zijn dan klanten die ons op internationale beurzen benaderen, voornamelijk in Parijs. 

Silis is heel sterk bezig! Op welke professionele verwezenlijking ben je het fierst?

Ik ben fier op het feit dat ik op mijn 38ste toch de beslissing heb durven nemen om een eigen zaak op te starten. Ik had een vaste goede job met heel wat voordelen, we hadden net een huis gebouwd en we hebben 4 kinderen... Dan kom ik doodleuk thuis op een dag en beslis ik om armbandjes te gaan verkopen. Ze hebben me toen voor gek verklaard, maar ik ben er fier op dat ik het toch heb gedurfd. We hebben toch een heel bedrijf uitgebouwd, we zitten met een heel team en we zitten wereldwijd met verkooppunten. We zijn de laatste 2 jaar heel sterk gegroeid ondanks dat we nog een heel jong bedrijf zijn. 


dorien claes karen bussé

Dorien Claes - Luxedy & Karen Bussé - Silis

 

  >> Shop hier jouw eigen Silis setje <<

Join our Mailing List

Schrijf je in en ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Winkelwagen

Subtotaal: €0.00

Jouw winkelwagen is nog leeg.