3 simpele tips om kleuren te combineren

In Luxedy Blog - Wij inspireren je met de mooiste collecties en styling tips 0 comments
3 simpele tips om kleuren te combineren

Ik ga je 3 manieren laten zien om kleuren stijlvol te combineren met elkaar. Kleuren combineren gaat bij sommigen het helemaal vanzelf, bij andere is het een mission impossible. Onder welke categorie je ook valt, na deze mini cursus ‘kleuren combineren’ heb jij sowieso nieuwe inspiratie om direct aan de slag te gaan. Here we go. 


Methode 1:  Monochroom (eenkleurig)

Hierbij ga je verschillende tinten combineren die in dezelfde kleurgroep zitten. Veel mensen zijn van van deze ton-sur-ton looks. 

In dit geval kiezen we voor blauwe tinten. 

We dagen je uit om een klein stapje verder te gaan en iets af te wijken van de veilige kleurencombinaties en te kiezen om één item toe te voegen in een fellere tint. Je kan kiezen voor een kleding item of denk ook aan een accessoire zoals een sjaal, tas en schoenen. Hou de rest dan ton-sur-ton voor een stijlvol geheel. 

kleuren combineren

 

Methode 2: Analoog (2 kleuren naast elkaar op het kleurenwiel)

Hierbij ga je 2 kleuren combineren die elkaar raken op het kleurenwiel. Hierbij ga je maar net een stapje verder dan bij een monochrome look. 

Wil je het veilig houden? Kies dan voor de lichte tinten. 

Wil je een look die meer in het oog springt? Ga dan voor 2 felle kleuren. 

kleuren combineren


Methode 3: Complementair  (tegenover elkaar op het kleurenwiel)

Dit is de combinatie van 2 kleuren die tegenover elkaar staan op het kleurenwiel. Deze methode lijkt moeilijker dan het eigenlijk is. Het idee om 2 kleuren die niet op elkaar lijken te combineren schrikt veel mensen af, maar als je het kleurenwiel erbij houdt dan kan er niks misgaan. 

Hou in gedachte dat het combineren van donkere tinten zorgt voor een stijlvolle uitstraling, terwijl de lichtere kleuren samen een frisse, meer speelse look creëren. 

Heel vaak wordt hier al rekening mee gehouden in prints en deze kan je dan gemakkelijk aanvullen met een extra stuk in 1 van de kleuren die in deze prints voorkomt. 

kleuren combineren


 

Check deze video voor nog meer info rond kleuren combineren!

RELATED ARTICLES