Struggle jij soms ook met jouw fashion stijl?

In Luxedy Blog - Wij inspireren je met de mooiste collecties en styling tips 0 comments
Struggle jij soms ook met jouw fashion stijl?

Vind jij het soms ook moeilijk om je aan 1 stijl te houden? Dan heb ik enkele tips voor jou. Voor je nog eens iets gaat kopen is het belangrijk dat je jouw stijl gaat bepalen. Ik zou je heel graag leren hoe je jouw stijl kan vinden en bepalen. Dit gaat ervoor zorgen dat je gemakkelijker outfits gaat samenstellen én impulsaankopen vermijden.

Ok hier gaan we dan... er zijn eigenlijk 8 basis stijlen:

1 Casual: Een casual stijl is comfortabel en ontspannen en wordt vaak gekenmerkt door eenvoudige kledingstukken zoals jeans, t-shirts, sneakers en truien. Deze stijl is perfect geschikt voor dagelijks gebruik en informele gelegenheden.

2 Preppy: De preppy stijl komt oorspronkelijk uit de jaren 50 en is geïnspireerd op de kleding die gedragen werd door studenten van exclusieve universiteiten. Kledingstukken die bij deze stijl horen zijn bijvoorbeeld chino's, polo’s, blazers en loafers.

3 Bohemian: De bohemian stijl is geïnspireerd op de jaren 60 en 70 en kenmerkt zich door het gebruik van losse en vloeiende stoffen, prints, felle kleuren en accessoires zoals hoeden, sjaals en tassen met franjes.

4 Minimalistisch: De minimalistische stijl is gericht op eenvoud en functionaliteit. Kledingstukken zijn vaak effen en hebben een strakke, minimalistische snit. Kleuren zijn meestal neutraal en accessoires worden tot een minimum beperkt.

5 Classic: De klassieke stijl wordt meestal geassocieerd met meer zakelijke kleding en wordt gekenmerkt door het gebruik van nette en klassieke kledingstukken zoals blazers, blouses, geklede broeken en nette schoenen.

6 Romantic: In deze stijl zitten veel supervrouwelijke elementen met zachte pastel(kleuren) en veel decoratieve elementen zoals ruches, kant en broderie. Er wordt veel gebruik gemaakt van fijne bloemenprints en zachte stoffen zoals zijde en satijn.

7 Glam: Deze glamoureuze stijl wordt gekenmerkt door een opvallende en glanzende uitstraling. Er wordt vaak gegrepen naar glitter, pailletten, metallics, lederen kleding, hoge hakken en statement juwelen.

8 Edgy: Deze stoere kledingsstijl is gebaseerd op de rock cultuur. Kledingsstukken die bij deze stijl horen zijn vaak donkere kleuren, leder, scheuren in de afwerking, metalen details en stoere schoenen of laarzen.

Je hoeft je zeker niet aan 1 stijl te houden. Belangrijk om te onthouden is dat je je 80% van de tijd houdt aan 1 bepaalde stijl. 20% zijn dan specifieke elementen die je kan toevoegen om jouw look persoonlijk en uniek te maken.  Welke stijl spreekt jou het meeste aan? Check hier alle stijlen én laat weten onder de video welke je het leukste vindt

RELATED ARTICLES