Wat te doen met oude kleding die je niet meer draagt?

In Luxedy Blog - Wij inspireren je met de mooiste collecties en styling tips 0 comments
Wat te doen met oude kleding die je niet meer draagt?

Een nieuw jaar is meestal een goede reden om een kritische blik op je kledingkast te werpen. Heb jij kleding verzameld die je niet meer draagt? Gooi het zeker niet weg in de kledingcontainer! Er bestaan zoveel betere alternatieven waar jij zelf, een ander en natuurlijk het milieu een stuk vrolijker van worden. In deze blog ontdek je wat je kunt doen met je oude kleding!

 

Doneer het aan de kringloop of een tweedehandswinkel

Sommige winkels verkopen jouw kleding tegen een vergoeding. Ze ontvangen hiervoor een bepaald percentage van de verkoopprijs en jij krijgt de rest. Dit doen ze wel vaak onder de voorwaarde dat het om kwalitatieve kleding gaat die er nog prima uitziet. Maak dus een grondige selectie en breng deze kleding naar een tweedehands kledingwinkel, bij voorkeur lokaal, zoals bij ons in Kalmthout: Finn & Julia. Kleding van grotere ketens kun je best naar de kringloopwinkel brengen. Jij bent het kwijt en een ander is er blij mee. Toch veel beter dan weggooien? Al is het maar voor de karma puntjes!

 

Verkoop het op de rommelmarkt

In de zomer zijn er meerdere rommelmarkten om aan deel te nemen. Je verkoopt je kleding voor een klein bedrag maar aan het eind van de dag is het toch een behoorlijk zakcentje als je het bij elkaar optelt. Het is gezellig, je leert de buurt kennen en je bent verlost van je kleding. Enige minpunt? Het is heel verleidelijk om daar zelf rond te struinen. ;-) 

 

Organiseer een kledingruil

Die ene vriendin die er altijd zo leuk uitziet? Of je zus die een geweldige kledingsmaak heeft? Nodig ze eens uit voor een kledingruil! Het is een leuke en efficiënte manier om eens van kleding te wisselen als je ongeveer dezelfde maat hebt. Wedden dat het aanvoelt alsof je iets nieuws hebt gekocht?

 

Verkoop het op Vinted, Facebook of 2dehands

Tegenwoordig is het gemakkelijk om via online platforms en apps je kleding te verkopen. Denk maar aan Vinted, Facebook Marktplaats of 2dehands.be. Het ‘kost’ je enkel wat moeite om foto’s te maken van de kleding die je niet meer draagt, maar je krijgt er ook een beloning voor terug.

 

(Ver)maak je eigen kleding

Kleding die je niet meer past, een scheurtje heeft of een knoopje mist, kan natuurlijk gemaakt worden. Dat is veel goedkoper dan een nieuw item kopen. Ook kun je kleding die je niet meer graag draagt een beetje aanpassen. Bleek je spijkerblouse, strijk emblemen op je vest, naai een strook van glitterstof op de zijkant van een jasje, etc... Er is van alles mogelijk!

 

Breng het naar een kledingpunt in je buurt

Via kledingpunten door heel Vlaanderen verzamelen vrijwilligers kleding voor kinderen in België die in armoede leven. Op de site van kledingpunt.be kun je zien waar zo’n kledingverzamlpunt bij je in de buurt zit. Meestal is dit een locatie bij mensen thuis waar je de kleding mag binnenbrengen. Een mooi initiatief!


Voila... heel wat inspiratie van wat je kunt doen met je oude kleding. Zo krijgen jouw kledingitems toch nog een tweede leven! En nu je toch wat ruimte in je kast hebt gemaakt … Ontdek hier onze best verkochte items die misschien wel iets voor je zijn. ;-) 

 

RELATED ARTICLES