Wat te dragen als gast op een huwelijk?

In Luxedy Blog - Wij inspireren je met de mooiste collecties en styling tips 0 comments
Wat te dragen als gast op een huwelijk?

Wij zetten de do's en dont's voor een bruiloftgast op een rijtje. We zijn weer helemaal klaar voor een feestje! Er is niets leukers als te worden uitgenodigd op een trouwfeest! Het is een hele eer dat het huwelijkskoppel jou erbij wil op deze speciale dag. Maar veel vrouwen vinden het niet altijd eenvoudig om de juiste outfit uit te zoeken. Wat moet je nu precies aandoen op een huwelijksfeest en wat ook zeker niet? 

Dresscode of niet?

Kijk zeker even op de uitnodiging of er een dresscode wordt vermeld. Als dit het geval is dan probeer je jouw outfit zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de gevraagde stijl. Hier ga je het bruidspaar zeker een groot plezier mee doen! 

Staat er geen dresscode op de uitnodiging dan ben je vrij om te kiezen wat je draagt. Kies bij voorkeur voor een stijlvolle outfit met een rok, jurk of een nette broek. Combineer met een paar mooie hakken en toffe accessoires. 

Wit vermijden

Als gast op een huwelijk draag je beter geen wit, tenzij het expliciet op de uitnodiging wordt gevraagd. Probeer wit en offwhite tinten te vermijden. Wit is in de meeste gevallen de kleur die de bruid draagt en zij verdient het om te stralen natuurlijk. 

Welke kleuren dan wel? Draag sprankelende kleuren of ga voor pastel tinten. 

Overdressed

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen, maar let erop dat je de bruid niet overtreft. Het bruidskoppel is het stralende middelpunt van de dag dus laat die lange prinsessenjurk maar in jouw kast hangen. 

Onthoud ook deze gouden regel: niet te kort, niet te strak en niet te bloot. 

Mooie stoffen en rijke materialen

Vergeet je katoenen shirtje en jouw jogging jurkje. Een huwelijksfeest vraagt namelijk om exclusiviteit en luxe materialen. Neem bijvoorbeeld een jurk van chiffon, kant, zijde of satijn. Heb je deze niet in je kast hangen en wil je graag een nieuwe kopen (waar wij vrouwen natuurlijk helemaal geen probleem mee hebben), kies dan een exemplaar dat je ook na de bruiloft nog kan doordragen. 

Tip: investeer in een mooie jurk die je ook nadien kunt dragen op je werk of andere momenten.

Wij helpen jou graag in de winkel bij het zoeken van de perfecte outfit! 

Inspiratie nodig? Shop onze nieuwste jurken!

RELATED ARTICLES