Welke stoffen hoef je niet te strijken?

In Luxedy Blog - Wij inspireren je met de mooiste collecties en styling tips 0 comments
Welke stoffen hoef je niet te strijken?

Mmm... strijken is echt niet onze favoriete bezigheid. Dus bij het inkopen van nieuwe collecties letten wij er ook heel erg op dat we stoffen kiezen die gemakkelijk te onderhouden zijn. Elke stof heeft namelijk andere eigenschappen en sommige stoffen kreuken gewoon heel erg snel. Sommige stoffen zijn helemaal kreukvrij. Spendeer jij jouw tijd liever niet achter de strijkplank, lees dan zeker onze beste tips!

Don'ts: deze stoffen kreuken gemakkelijk

Kledingstukken die erg snel kreuken zijn gemaak van stoffen die erg vochtopnemend zijn. Katoen en linnen kunnen heel veel vocht opnemen en toch voelen ze niet nat aan. Deze stoffen zijn dus een zaligheid om te dragen in de zomer bij hoge temperaturen. Het nadeel is dat ze om dezelfde reden snel kreuken tijdens het dragen. Ga je bij deze stoffen aan het strijken? Dan gaat dit eens zo snel als de kledingstukken nog een beetje vochtig zijn. 

Kies voor deze stoffen die minder snel kreuken

Stoffen met een synthetische vezel zoals lyocell, acryl, polyester of nylon kreuken bijna niet. Maar ook jeans kreukt bijna niet. Hang deze stoffen na het wassen op om te drogen en de meeste kledingstukken hebben zelfs geen strijkbeurt meer nodig. 

Extra tip: hang kleding op in de badkamer terwijl je gaat douchen. Door de stoom kunnen de kreukels vanzelf verdwijnen. 

Elastaan, lycra, wol of kasjmier zijn trouwens helemaal kreukvrij!

 

Bij alle kledingstukken op onze webshop staat de samenstelling weergegeven. Dus shop gemakkelijk de beste stuks voor jouw stoffen-voorkeur op >> https://www.luxedy.com/collections/kleding

RELATED ARTICLES