Waarom jeuken mijn oren bij het dragen van oorbellen?

In Luxedy Blog - Wij inspireren je met de mooiste collecties en styling tips 0 comments
Waarom jeuken mijn oren bij het dragen van oorbellen?

 

Het kan verschillende redenen hebben waarom jouw oren jeuken wanneer je oorbellen draagt. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken:

 

  • Allergische reactie: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor de materialen waarvan oorbellen zijn gemaakt, zoals nikkel of andere metalen. Dit kan leiden tot jeuk, roodheid en irritatie van de oren. Voornamelijk goedkopere oorbellen zijn gemaakt van deze (goedkopere) metalen. Het komt zelfs voor dat mensen jarenlang oorbellen dragen en opeens last krijgen van een allergische reactie.

 

  • Infectie: Als de oorgaatjes of het oorlelweefsel geïnfecteerd raken, kan dit leiden tot jeuk en irritatie. Infecties kunnen optreden als de oorbellen niet goed zijn schoongemaakt voordat ze worden gedragen of als er bacteriën in de oorgaatjes terechtkomen.  Het kan ook zijn dat je eens een groter paar oorbellen hebt gedragen die misschien nét iets te zwaar waren waardoor het oorgaatje lichtjes beschadigd is.

 

  • Wrijving: Soms kunnen oorbellen tegen de huid wrijven en irritatie veroorzaken. Dit kan leiden tot jeuk, vooral als de oorbellen te strak zitten.  

 

  • Zweet en vuil: Oorbellen kunnen zweet en vuil vasthouden, wat kan leiden tot irritatie en jeuk. Het is belangrijk om oorbellen regelmatig schoon te maken en ervoor te zorgen dat ze droog blijven om dit te voorkomen. Hoe groter de oorbellen én het oorbel slotje langs de achterkant, hoe meer vuil er zal worden vastgehouden.

 

Wat adviseren wij?

Als je merkt dat je oren jeuken wanneer je oorbellen draagt, is het een goed idee om de oorbellen te verwijderen en je oren en de oorbellen zelf grondig te reinigen met een ontsmettend product.

Als de jeuk aanhoudt of als er tekenen van infectie zijn, zoals pus of extreme roodheid, raadpleeg dan een arts of een dermatoloog voor advies en behandeling.

Het kan zeker nuttig zijn om alleen maar oorbellen te dragen die zijn gemaakt van hypoallergene materialen om allergische reacties te voorkomen. Uit ervaring weten we dat mensen minimaal reageren op roestvrij stalen oorbellen of echt goud/zilver.

 

Welke oorbellen kan je bij Luxedy shoppen?

Onze oorbellen van Masté Antwerp zijn gemaakt van roestvrij staal. De juwelen van Ania Haie zijn allemaal gemaakt van echt sterling zilver, al dan niet met een coating van 14 karaat geel goud. Ook de oorbellen van Paviè Italy zijn gemaakt van anti allergische materialen. 

RELATED ARTICLES